Dendoncker weigert Marseille, tot onvrede van Coucke

DINSDAG, 7 AUGUSTUS 2018, 07:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Olympique Marseille heeft bij Anderlecht een bod van 19,6 miljoen euro uitgebracht op Leander Dendoncker. Anderlecht hapte graag toe, maar Dendoncker niet. De reden: achter het bod zat het sportinvesteringsfonds Doyen Sports en Dendoncker wil geen speelbal in hun handen worden.

Sinds 2014 verbiedt de FIFA het zogenaamde Third Party Ownership, maar daar heeft Doyen Sports iets op gevonden. Het investeringsfonds van topmakelaar Jorge Mendes koopt geen transferrechten meer, maar leent geld aan clubs om spelers te kopen. In ruil vraagt het erg hoge interesten en inspraak in de toekomst van de spelers in kwestie.

De entourage van Dendoncker wil niet meestappen in zo'n verhaal en blies de transfer naar Marseille af. Marc Coucke is hier minder tevreden mee. Zelfs boos, zo schrijft Het Nieuwsblad. Hij nam de transfersom van Dendoncker al op in zijn begroting en deze is nodig om het budget in evenwicht te krijgen. 

Lange tijd leek een deal met Sevilla in de maak. Christophe Henrotay, een makelaar met wie Dendoncker al lang werkte, was deze transfer aan het voorbereiden. Sevilla blies de deal echter op toen een extra tussenpersoon in naam van Dendoncker zich meldde en deze ook langs de kassa wilde passeren.

Broer wordt zelf makelaar

Henrotay blijft intussen zoeken naar een oplossing. Hij onderhandelt nog met Crystal Palace en heeft nog een andere club uit de Premier League, wellicht Wolverhampton, achter de hand. Dan moet het wel snel gaan, want overmorgen om 18 uur sluit de Engelse transfermarkt. Bovendien is de vraag of Dendoncker tegen de degradatie wil vechten.

Intussen heeft Dendoncker zijn broer Andres een licentie als makelaar aangevraagd bij de KBVB. Iedereen kan dit doen, als je maar 500 euro betaalt. De 25-jarige Andres studeerde sportmanagement, maar heeft geen ervaring in het wereldje. Slaagt hij er in om zijn broer een transfer te bezorgen?



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.