Lecjaks: "Op termijn hoop ik titularis te worden"

MAANDAG, 14 JUNI 2010, 18:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Jan Lecjaks beleefde vandaag zijn eerste dag als Anderlecht-speler. In La Dernière Heure legt hij uit waarom hij voor paars-wit koos. "Ik koos Anderlecht omdat het een grote club is. Ik ben opgetogen dat zo'n club me erbij wil."


De transfer van Lecjaks was geen impulsieve actie van Anderlecht. De club volgt hem al een tijdje. "De eerste contacten dateren al van het einde van het Tsjechische kampioenschap", zegt Lecjaks.

In de krant legt de verdediger ook uit wat voor type voetballer hij is. "Ik ben een offensieve back, heb een goede linker, ben fysiek in goede staat en red me met mijn rechter. Aan mijn kopspel moet ik nog werken en ook wat mijn tactisch spel betreft, kan ik nog progressie maken."

Bij Anderlecht moet Lecjaks de concurrentiestrijd aangaan met clubmonument Olivier Deschacht. "Ik heb hem nog niet zien spelen, maar als hij daar al acht jaar speelt, moet hij wel goed zijn. Het is dus aan mij om te proberen, op termijn, titularis te worden."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.