Dokter Sas: "Alles lichtjes op gang zetten"

MAANDAG, 14 JUNI 2010, 18:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Terwijl het wk amper bezig is, is Anderlecht al begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ploegdokter Kristof Sas vindt het goed dat dit zo vroeg gebeurt. "Zo neem je ruim de tijd om rustig op te bouwen."


"Met een kortere voorbereiding zouden bepaalde spelers zich onbewust forceren, waardoor het risico op blessures groter is", legt Sas uit in Het Nieuwsblad. "Op de eerste training zal het erop aankomen alles lichtjes in gang te zetten, zonder de spieren zwaar te belasten."

Op Tom De Sutter na, zijn alle spelers fit om de voorbereiding te starten. "Al blijft het natuurlijk afwachten hoe de spelers de laatste dagen hebben doorgebracht. Sommigen zullen maar net een lange vliegreis achter de rug hebben en in dat opzicht is het koffiedik kijken hoe de spieren zullen reageren."

"Voordeel dat enkel Bernardez wk speelt"

Sas is ook blij dat Anderlecht maar één speler (Bernardez) op het wk heeft rondlopen. "Na zo’n evenement, met zo veel media-aandacht en de druk die zij zichzelf opleggen, weet je niet in welke staat een speler terug zal keren."

"Ik twijfel er niet aan dat de spelers op conditioneel vlak goed begeleid worden, maar mentaal heeft een speler na zo’n wk een bepaalde periode nodig om de batterijen weer op te laden. Bernárdez zullen wij dus extra vakantie geven om hem mentaal weer tot rust te laten komen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.