Jacobs: "Nieuwkomers nog niet zien spelen"

MAANDAG, 14 JUNI 2010, 23:11 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na de training van vanmiddag, sprak Ariël Jacobs ook met de pers. Hij had het onder meer over de onduidelijkheid rond zijn spelerskern. "Ik weet niet wie er nog gaat vertrekken", zegt Jacobs. "Daar moet een coach mee leren leven."


Volgens Jacobs is er nog geen concreet bod binnen gekomen voor Mbark Boussoufa of Jan Polak. Hij hoopt beide spelers te kunnen houden. "En van een Siani weten we bijvoorbeeld niet of die gaat blijven of vertrekken. Pas op 15 augustus zal ik een idee hebben van wie er mag uitgeleend worden", zegt hij op Voetbalkrant.com.

Wel staat vast dat Jacobs over minstens vier nieuwe spelers kan beschikken, al zag hij hen niet niet aan het werk. "Enkel met Kljestan heb ik al een lang gesprek gehad. En met Lecjaks zal ik één dezer dagen wel eens praten. Nee, ik heb de rest ook nog niet op video gezien."

Wasilewski nog ver van oud niveau

Intussen wordt wel duidelijk dat Marcin Wasilewski nog een lange weg af te leggen heeft alvorens hij zijn plaats in het team weer kan innemen. "Tussen tien minuten invallen in een match die in het teken van emotie stond en ook echt weer tot de achttien behoren, schuilt een wereld van verschil."

"Iedereen kon vandaag ook zien dat Wasyl nog een hele lange weg te gaan heeft. Ja, er is al gepraat over een bijkomende rechtsback, maar daar is nog niets over beslist", aldus Jacobs.

"Denk niet dat ik ooit trainer van Liverpool ga worden"

Op de persconferentie kreeg Jacobs ook enkele vragen over het sms'je dat hij gestuurd heeft naar Milan Jovanovic (zie zaterdag, red.). "Ik had eigenlijk liever indien daar niks over geweten was. Dat is geen PR voor mezelf", vertelde Jacobs.

"Ik denk niet dat ik ooit trainer van Liverpool ga worden. Of van Moskou, want ik heb ook naar Odemwingie een bericht gestuurd. En naar onze Bernardez. Maar mijn Spaans is blijkbaar nog niet zo goed, want hij stuurde nog niets terug. (lacht) Onyewu is veranderd van gsm-nummer, maar Kljestan gaat me zijn nieuw bezorgen." Odemwingie en Onyewu speelden allebei nog onder Jacobs bij La Louvière.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.