Het duurste basiselftal uit de Belgische geschiedenis

ZONDAG, 12 AUGUSTUS 2018, 08:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Het viel ons op toen we in de aanloop naar de transfer van Leander Dendoncker naar de duurste uitgaande transfers van Anderlecht gingen kijken: veel van die toptransfers hebben ooit samen op het veld gestaan. We gingen wij op zoek naar het basiselftal dat Anderlecht uiteindelijk het meeste miljoenen opbracht.

Van de tien duurste uitgaande transfers uit de geschiedenis van Anderlecht stonden er ooit zes samen op het veld. Het is het duurste elftal dat ooit aantrad in de Jupiler Pro League. En dat zal het waarschijnlijk nog wel een tijdje blijven. 24 mei 2015: Anderlecht – AA Gent.
 
Besnik Hasi koos voor de volgende elf namen: Proto, Acheampong, Deschacht, Mbemba, Najar, Tielemans, Dendoncker, Defour, Praet, Leya Iseka & Mitrovic
 
Anderlecht liet uiteindelijk Deschacht en Proto gratis gaan. Najar voetbalt nog steeds voor Anderlecht. De acht andere spelers brachten echter een fortuin op.
 
Leya Iseka verliet Anderlecht deze zomer voor 1,25 miljoen euro + een percentage op de doorverkoop. Voor Acheampong kreeg Anderlecht uiteindelijk 6,5* miljoen euro, Defour verliet het Astridpark voor 8,6. Praet leverde tien miljoen euro op, Mbemba zelfs twaalf.
 
Voor Dendoncker kreeg Anderlecht de aardige som van 14 miljoen euro. Dat is wel een stuk minder dan de 18,5 voor Mitrovic en 25 voor Tielemans.
 
Samengeteld komt uit op 95,85 miljoen euro. Afhankelijk van het doorverkooppercentage op eya Iseka en of paars-wit nog casht voor Najar, kan dat bedrag de kaap van de honderd miljoen uiteindelijk overschrijden.
 
* Leenvergoeding + transfersom



anderlecht-online forum