Vanden Stock boos: "Jullie zijn veel te kritisch"

DONDERDAG, 16 SEPTEMBER 2004, 10:07 - Goofy
Anderlecht-Online No Image Found

Roger Vanden Stock wond zich gisterochtend op de luchthaven behoorlijk op toen hij hoorde dat krantencommentaren op de prestatie in Valencia streng waren.

"Hadden jullie dan verwacht dat we bij de Spaanse landskampioen gingen winnen?", ging de Anderlecht-voorzitter fel in de tegenaanval. "Jullie zijn te kritisch. Ik zeg niets tot ik die kritiek heb gelezen."
"In de gokkantoren staan we 250 tegen 1. Alleen Rosenborg en Maccabi Tel Aviv doen slechter. Pas op, dat vind ik ook overdreven. Maar als je dan tegen een ploeg als Valencia moet, kan je moeilijk meer laten zien."

Olivier Deschacht was het er niet helemaal mee eens dat Anderlecht een slappe prestatie leverde in Valencia.

"Wij zorgden toch af en toe voor paniek in hun verdediging'', stelde de linksachter vast. "Zitka heeft ook niet veel ballen moeten pakken. Het zat ons gewoon niet mee."
Maar uiteindelijk gaf hij toch toe: "We hadden meer lef moeten tonen. We hebben niet genoeg gedurfd, niet genoeg geloofd in onszelf. Dat zal bij de thuiswedstrijd anders zijn. Iedereen ziet het zitten. Dan kunnen we winnen."

Wat een nachtje slaap niet kan doen. Onmiddellijk na de wedstrijd toonde Hugo Broos zich nog "niet helemaal ontevreden". Gisteren had hij zijn visie op de partij lichtjes aangepast.

"We hebben te weinig getoond", aldus de Anderlecht-trainer. "Er liep te veel mis. Enkele spelers waren niet op hun beste niveau. Bovendien moet je gewoon erkennen dat ze ons in techniek, snelheid en kracht hebben afgetroefd. Zelfs met drie centrale verdedigers konden we hun twee spitsen niet houden. Toch vind ik niet dat we het zo slecht hebben gedaan als vorig jaar in Lyon. Positief punt? Sommige jongeren, met als uitschieter Vanden Borre, hebben het uitstekend gedaan."



anderlecht-online forum