Wat nu op links?

MAANDAG, 13 AUGUSTUS 2018, 10:45 - lajoya
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Elias Cobbaut voelde het meteen: dit is niet goed. Hij lag nog niet goed neer of er volgde al onmiddellijk de gekende draaibeweging: wisselen. Omdat het onduidelijk is hoe lang Milic out is, rijst de vraag: wat vrijdag op links? 

De meest logische oplossing is Kenny Saief, maar de Amerikaan sukkelt al een tijdje met de knie en is nog steeds twijfelachtig voor de wedstrijd tegen Moeskroen. Dan is er Francis Amuzu. Amuzu is, als aanvaller, niet gewoon om mee te verdedigen, toch een vereiste in dit systeem als linkermiddenvelder, maar heeft hierin de laatste 10 maanden onder Vanhaezebrouck zeker vooruitgang geboekt. 

Indien Milic fit geraakt, zou Vanhaezebrouck ook Appiah een rij hoger kunnen zetten. Dit zorgt dan wel voor meer defensieve stabiliteit, maar voor minder aanvallende impulsen. 

De beste optie zou dan nog Andy Najar kunnen zijn. Najar is polyvalent én kan zowel verdedigend als aanvallend zijn steentje bijdragen. Al blijft het afwachten naar diens fysieke paraatheid.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.