De generatie van ’97

DINSDAG, 14 AUGUSTUS 2018, 11:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de ene jongeling na de andere doorbreekt in het A-elftal van Anderlecht gingen wij eens kijken wie er nog in de wachtkamer van Neerpede zit. Vandaag: de generatie van ’97 en Kobe Cools.

De generatie van ’99 breekt helemaal door. Voor de oudere spelers wordt het lastig om nog een plaatsje in de A-kern te veroveren. Uit het jaar ’97 was Youri Tielemans het absolute toptalent. Van dat jaar voetbalt er nog maar eentje voor Anderlecht: Kobe Cools.

Cools zat één keer op de bank in de Jupiler Pro League. In november van vorig jaar tegen Moeskroen. Nadien verdween hij uit beeld en intussen is hij in de hiërarchie gepasseerd door de jongere Sebastiaan Bornauw, Hannes Delcroix en Abdoul Karim Dante.

Cools ligt echter nog twee jaar onder contract bij Anderlecht. Wat brengt de toekomt voor hem?

Cools is niet al te snel en wendbaar en hij maakt nog foutjes. Het is duidelijk dat hij momenteel de strijd heeft verloren van Bornauw, Delcroix en Dante. Daarnaast bezorgen ook Jerko Guldix (’00), Lukas Lissens (‘01) en Killian Sardella (‘02) hem de nodige concurrentie.

Cools stond in de eerste competitiewedstrijd van de beloften gewoon in de basis. Hij wordt gebruikt als leider voor de erg jonge beloftenploeg. Maar het is duidelijk dat Anderlecht waarschijnlijk niet moeilijk zal doen als een andere eersteklasser hem wil overnemen.

Morgen: de lichting van 1998

Door DavidBXL en WauteRSCA



anderlecht-online forum