Anderlecht dagvaardt installateur veldverwarming

WOENSDAG, 16 JUNI 2010, 08:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft een proces aangespannen tegen het bedrijf dat vorig jaar de veldverwarming heeft geïnstalleerd. Het beschuldigt het bedrijf ervan dat de installatie van de verwarming het semi-synthetische veld heeft beschadigd.


De voorbije jaren had Anderlecht er alles aan gedaan om een perfecte grasmat aan te leggen. In 2007 verstevigde de firma Desso het gras door er een enorm aantal synthetische vezels tussen te weven. In mei vorig jaar werd de veldverwarming geïnstalleerd.

Maar na een tijdje kwamen de vezels los en ging de kwaliteit van de grasmat achteruit. Volgens Anderlecht komt dit omdat de verwarmingskabels onder het veld niet diep genoeg geplaatst zijn. VBS, dat de veldverwarming aanlegde, betwist dit.

Met een kortgeding hoopt Anderlecht nu dat er een onafhankelijke controleur wordt aangesteld die de zaak onderzoekt. Als VBS verantwoordelijk wordt geacht, gaat de juridische zaak verder en zal een schadevergoeding worden geëist.

Bron Het Nieuwsblad.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.