Kljestan: "Ik ben gek van de Champions League"

VRIJDAG, 18 JUNI 2010, 08:33 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Donderdag heeft Anderlecht Sacha Kljestan officieel voorgesteld. De Amerikaan kreegt rugnummer 19 en nam ook zelf het woord. "Toen ik vernam dat ik naar paars-wit kon, heb ik geen moment getwijfeld", vertelde hij.


"Mijn favoriete positie is het centrum, maar ik kan ook op links, op rechts of als spelverdeler spelen", aldus Kljestan. "Ik heb een groot loopvermogen, doe zowel verdedigend als aanvallend werk en ga er steeds 90 minuten lang voor."

Met zijn transfer hoopt Kljestan zijn plaats in de nationale ploeg weer te heroveren. "Het Europese voetbal is technisch en vooral tactisch beter dat in Amerika. Nu ik deel uitmaak van een grote club als Anderlecht, hoop ik kans te maken om mijn droom te vervullen: in 2014 voor mijn land uitkomen op het wk."

Het grote doel van Kljestan is de Champions League. "Als kleine jongen was ik al gek van de Champions League. Ik hoop om nu met Anderlecht het succes van vorig seizoen in de Europa League verder te kunnen zetten."

Bij Anderlecht krijgt Kljestan nummer 19. De voorbije seizoen werd dit gedragen door Nicolas Frutos. Zorgt dit voor extra druk? "Men heeft me vroeger altijd gezegd dat het de speler is die het nummer maakt en niet omgekeerd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.