"Kljestan blijven volgen en nu de kans gegrepen"

VRIJDAG, 18 JUNI 2010, 08:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Bij de persvoorstelling van Sacha Kljestan, legde Herman Van Holsbeeck ook uit dat hij de Amerikaan twee jaar geleden al wou halen. "Maar de MLS gaf Sacha toen geen toelating om naar Europa te vertrekken."


"In november 2008 zijn Philippe Collin en ik, op aanraden van voormalig makelaar Serge Trimpont, naar Los Angeles getrokken om Sacha aan het werk te zien", doet Van Holsbeeck het verhaal.

"Tijdens Chivas-Salt Lake City, een wedstrijd in de halve finale van de Major League Soccer play-offs, waren we meteen overtuigd van zijn kunnen. Toen hebben we, met een bod van 2,5 miljoen euro, alles op alles gezet om hem naar Brussel te halen."

"Maar in de Verenigde Staten zijn de spelers echter niet alleen eigendom van de clubs, maar ook van de MLS, de voetbalorganisatie." Die wilden toen niet weten van een vertrek van Kljestan naar Europa. Ook een bod van Celtic van drie miljoen euro werd geweigerd.

De njet van de MLS betekende niet dat Anderlecht Kljestan opgaf. "We zijn hem blijven volgen en, toen hij bijna einde contract was, hebben we onze kans gegrepen", zegt een opgetogen Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.