Lecjaks: "Anderlecht was mijn eerste keuze"

ZATERDAG, 19 JUNI 2010, 12:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een dag na Sacha Kljestan heeft Anderlecht ook Jan Lecjaks officieel voorgesteld. De 19-jarige Tsjech krijgt bij Anderlecht rugnummer zeven. "Anderlecht is een club die de jeugd kansen geeft", legt Lecjaks zijn keuze uit.


"Er waren nog een paar andere clubs geïnteresseerd, maar Anderlecht speelde heel snel op de bal en was meteen ook heel concreet. Deze club was mijn eerste keuze, ik heb dan ook niet lang getwijfeld", zegt Lecjaks op rsca.be.

"Ik voel dat het niveau hier hoger ligt, maar ook alles binnen de club is professioneler. Alles verloopt op dit moment prima. Ik voelde me hier meteen heel erg welkom. Voor ik tekende, heb ik ook met Mazuch en Marecek gesproken."

Bij Anderlecht wacht Lecjaks de zware taak om Olivier Deschacht uit het team te spelen. "Ik weet dat het moeilijk zal worden. Hij speelt hier al vele jaren en is bovendien ook nog eens international. Maar ik zal mijn uiterste best doen om me te tonen tijdens oefenwedstrijden en zo een plaatsje in het elftal proberen af te dwingen."

Lecjaks tekende bij Anderlecht een contract voor één seizoen met optie voor drie extra jaren. "Ik wil bewijzen dat ik het niveau haal zodat ik hier ook de komende seizoenen kan blijven voetballen", besluit de Tsjechische belofteninternational.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.