"Pijlen richten op kleinere Argentijnse clubs"

DINSDAG, 22 JUNI 2010, 13:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Pablo Chavarria en Pier Barrios zijn vandaag als laatste twee nieuwkomers aan de pers voorgesteld. "Ariël Jacobs heeft graag spelers die op de meerdere posities uit de voeten kunnen en we hebben hem op zijn wenken bediend."


Manager Herman Van Holsbeeck had niets dan lovende woorden voor de twee nieuwe Argentijnen. "Barrios is een verdediger die bij zijn club op de linksachter speelde, maar op alledrie de posities in de verdediging kan spelen. Hij is heel polyvalent."

Die polyvalentie werd bewust gezocht. "Dat is één van onze twee grote criteria bij onze zoektocht naar nieuwe spelers: polyvalentie en mentaliteit. Chavarria kan immers ook zowel centraal in de spits als op de flank uit de voeten."

Barrios zal bij Anderlecht het nummer zes overnemen van Jelle Van Damme. Chavarria krijgt nummer 25.

"Belgrano is onze hofleverancier"

De eerste Argentijnen die naar Anderlecht kwamen (Biglia, Frutos, Pareja) speelden in hun geboorteland bij topclubs. De jongste drie (Suarez, Chavarria en Barrios) allen voor tweedeklasser Belgrano.

"De grote clubs in Argentinië weten blijkbaar nog niet dat het crisis is. Hun spelers zijn niet meer te betalen, daarom richten we onze pijlen op de kleinere clubs."

Daarbij dus vooral Belgrano. "Dat is zowat onze hofleverancier geworden. De club kan dan ook trots zijn op zijn jeugdopleiding. In alle nationale reeksen staan ze bovenaan met hun jeugd."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.