Anderlecht test revolutionaire pakken

WOENSDAG, 23 JUNI 2010, 19:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op stage in Nederland werkt Anderlecht voor het eerste met driedimensionale drukpakken . De bedoeling is om dit vanaf nu voltijds te gebruiken om de fitheid van de spelers te verbeteren en blessures tegen te gaan.


Tom De Sutter fungeert voorlopig nog als proefkonijn. Hij ondergaat onder meer een rugscan. "Bij zo'n rugscan zie je een asymmetrie tot op enkele millimeters nauwkeurig", zegt dokter Sas in Het Nieuwsblad. "Ook bij de voetscan zie je onmiddellijk dat Tom bij het lopen te veel druk op de voorkant van zijn voeten zet. Dat kan een mogelijke oorzaak zijn voor verschillende blessures."

De pakken zijn ontwikkeld door het Centrum voor Technische Orthopedie. "Ze zijn op maat gemaakt van elke speler op basis van onder meer het gewicht. Ze oefenen druk uit op het lichaam zodat de houding en het looppatroon wijzigt en de druk gelijkmatig verdeeld wordt. Dat kan blessures voorkomen", klinkt het daar.

Anderlecht hoopt dat de pakken in de toekomst hun nut zullen bewijzen. "Anderlecht is ook de enige club in Europa die met zulke pakken werkt. Onze spelers kunnen met dit pak trainen en eventueel matchen spelen. We willen geen perfecte lopers creëren, maar we willen wel fittere spelers met minder blessures", zegt dokter Kristof Sas.

Ariël Jacobs hoopt alvast het beste. "Voetbal is een kwestie van details. Door die pakken gaat een speler niet meer goals maken, maar het kan voorkomen dat ze geblesseerd uitvallen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.