Kabanaga "Wil dit jaar A-elftal halen"

WOENSDAG, 23 JUNI 2010, 19:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het gaat snel voor Junior Kabanaga. Hij tekende pas zijn eerste contract bij Anderlecht en is nu met de A-ploeg op stage in Nederland. "Ik hoop dat deze stage zal bijdragen tot mijn doel voor 2010: spelen in de eerste ploeg."


Kabanaga voelt zich alvast goed op stage. "Het valt heel goed mee. Ik ben ook blij dat Badibanga van de partij is. Ziguy was bij de beloften al één van mijn beste vrienden", zegt hij op rsca.be

"Met de spelers van de A-kern heb ik nog niet echt veel gesproken, maar het zijn dan ook nog maar de eerste stagedagen”, weet hij. “De trainingen zijn heel intens en je voelt wel dat het niveau hoger ligt dan bij de beloften."

Kabanaga is naar eigen zeggen een rasechte spits. "Uithalen met mijn linkervoet is mijn sterkste punt en ook mijn balcontrole mag er zijn. Aan mijn rechtervoet daarentegen kan wel nog wat gewerkt worden."

Tot voor kort speelde Kabanaga in zijn geboorteland Congo, Anderlecht is zijn eerste buitenlands avontuur. "Maar echt heimwee heb ik nooit gehad. Ik werd hier in Anderlecht goed opgevangen en werd snel gewoon aan het ver weg zijn van mijn familie. Afgelopen maand ben ik ook een maand kunnen terugkeren naar huis tijdens de vakantie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.