"Eigen ervaring doorgeven aan jongeren"

DONDERDAG, 24 JUNI 2010, 16:52 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Nadat Geert Emmerechts Johan Walem opvolgde als trainer van de Anderlecht-beloften, kwam er een plaatsje vrij bij de U16. Voormalig profvoetballer Gunter Van Handenhoven zal komend seizoen de onder-zestienjarigen leiden.


"Ik ben bewust gestopt als voetballer omdat ik voor een trainerscarrière kies", vertelt Van Handenhoven die zelf bij AA Gent, Metz, La Louvière en Lokeren speelde. "Dit jaar heb ik mijn UEFA B-trainersdiploma behaald, ik kan dus jeugdploegen trainen. Anderlecht wist dat ik iets zocht en via Ariël Jacobs had ik contact met mijnheer Van Holsbeeck. Ik moet Anderlecht danken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben. Het was mijn meest concrete aanbieding."

Als trainer heeft Van Handenhoven echter nog geen ervaring. "Ik ben jaren zelf profvoetballer geweest, dus ik weet hoe je spelers moet klaarstomen en hoe je moet leven als een echte prof", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Die ervaring wil ik ook aan mijn jonge ploeg meegeven. Ik ben zelf ook nog jong, dus zal ik wel wat voeling hebben met mijn jongens. Ik ken hun wereld een beetje. Al moet je als coach natuurlijk een zekere afstand bewaren en boven hen staan. Ik neem de beslissingen, maar het ligt niet in mijn aard om politieagent te spelen."

Het doel van de jeugdwerking is spelers klaarstomen voor de eerste ploeg. "Ik hoop dat ik erin slaag om een paar spelers naar de A-ploeg van Anderlecht of andere eersteklassers te leiden. Ik heb in ieder geval al gehoord dat er veel talent in mijn ploeg zal zitten. We zullen dus hopelijk ook met de jonge ploegen bovenaan het klassement mee kunnen draaien. Het resultaat is niet het allerbelangrijkste, maar Anderlecht heeft de beste jeugdwerking van België. RSCA onderaan de rangschikking: dat is geen gezicht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.