Mabika: "Probeer zoveel mogelijk op te steken"

VRIJDAG, 25 JUNI 2010, 20:06 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Een van de twee jongeren die mee mochten op stage naar Nederland is de 18-jarige Amaury Mabika. De middenvelder is een vaste waarde bij de beloften en speelt al sinds zijn zevende voor Anderlecht. Rsca.be had een gesprek met hem.


"Toen ik zeven jaar was, ben ik bij Sporting beginnen spelen", vertelt Mabika. "Daarvoor voetbalde ik achtereenvolgens voor Stockel en Diegem. Ik kan uit de voeten als verdedigende middenvelder en als centrale verdediger, maar als ik zelf mag kiezen, verkies ik toch de positie van verdedigende middenvelder, dat ligt me net iets beter."

Afgelopen seizoen won hij de titel met de beloftenploeg van Johan Walem. "Op die titel ben ik toch wel trots. Het was bovendien al een paar jaar geleden dat de beloften nog kampioen waren geworden. Toen de A-ploeg zich tot landskampioen kroonde, moesten wij gewoon volgen", glimlacht hij. "Ik heb heel veel geleerd van coach Johan Walem", aldus Mabika.

Nu mocht Mabika voor het eerst op stage met de A-kern. "Het contact met de andere spelers verloopt heel vlot, iedereen is erg vriendelijk en ik werd meteen goed opgevangen in de groep. De stage zelf is natuurlijk wel zwaar. Het grootste verschil met de trainingen van de beloften is dat alles hier sneller en preciezer verloopt. Ik probeer zoveel mogelijk op te pikken en te leren van deze stage", aldus Mabika. "Dit seizoen wil ik in de eerste plaats zoveel mogelijk wedstrijden spelen met de beloften en daarna zullen we zien of dat voldoende is om door te stoten naar de eerste ploeg ..."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.