"Lukaku heeft me al uitgedaagd in Fifa 2010"

VRIJDAG, 25 JUNI 2010, 20:18 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vandaag zit de stage in Nederland er al weer op en dus ook de eerste week bij paars-wit voor Sacha Kljestan. Rsca.be sprak tijdens de stage met de Amerikaanse aanwinst van Sporting. "Ik voel me hier al echt thuis", zegt Kljestan.


"De stage verloopt goed: de omgeving is aangenaam, we verblijven in een mooi hotel en ook de trainingen vallen mee. Het is leuk om deel uit te maken van deze groep, die overigens heel wat getalenteerde spelers bevat."

Zijn polyvalentie is een grote troef van Kljestan. "Ik ben een box-to-box middenvelder en heb dus zowel offensieve als defensieve kwaliteiten. Daarnaast heb ik een groot loopvermogen en een goede pass."

Het meest trots is Kljestan op zijn prestaties als international. "De twee hoogtepunten in mijn carrière tot nu toe zijn mijn deelname aan de Olympische Spelen in Peking en de finale van de Confederations Cup in 2009, die we jammer genoeg met 2-3 van Brazilië verloren."

In zijn vrije tijd speelt de Amerikaan weleens Fifa 2010. "Ik neem het vooral online op tegen andere gamers, meestal speel ik met Chelsea. Romelu Lukaku heeft me intussen al uitgedaagd, hij zegt dat hij hier de ‘king’ van het spel is (lacht). De Sacha in het spel? Die speelt veel beter dan de echte. Grapje, het is heel realistisch gemaakt: hij beweegt helemaal zoals ik."

Zowel bij Chivas, zijn vorige club, als bij de nationale ploeg vond Kljestan regelmatig de weg naar het doel. "Hopelijk kunnen de RSCA-fans me ook snel zien scoren", lacht hij. "Ik hoop dat we de titel opnieuw kunnen pakken en dat we het goed zullen doen in Europa."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.