Vanhaezebrouck bekeek Lawrence en zag dat het goed was

DONDERDAG, 30 AUGUSTUS 2018, 08:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS De kranten komen vandaag met meer info over de transfer van James Lawrence naar Anderlecht. De Engelsman tekent een contract voor drie jaar met optie voor een vierde. Duur is hij niet en Hein Vanhaezebrouck ging hem de voorbije weken persoonlijk scouten.

400.000 à 450.000 euro betaalde Anderlecht voor Lawrence. Een financieel veilige transfer die wel eens een meevaller kan worden. In de Europa League-wedstrijden tegen Feyenoord maakte Lawrence zo'n indruk dat analist Mario Been, ex-coach van Racing Genk, zich afvroeg of Feyenoord hem niet moest halen. Ook Trencin-eigenaar Tscheu La Ling is overtuigd: "Hij kan verdedigen en voetballen. Hij kan het niveau van Anderlecht aan, maar geef hem wat tijd."

Dat Luc Devroe bij Lawrence is uitgekomen, is geen toeval. Hij scout al jaren bij Trencin en heeft goede contacten met La Ling. De transfer van Lawrence kwam er wel pas nadat Vanhaezebrouck zijn goedkeuring gaf. Twee weken geleden ging hij de verdediger bekijken tegen Feyenoord. Naast Anderlecht, kwamen ook clubs uit Rusland, Griekenland en Nederland op de proppen voor Lawrence.

"Lawrence is een laatbloeier"

Gezien zijn leeftijd (26 jaar) en parcours twijfelen sommige Anderlecht-supporters of Lawrence wel goed genoeg is voor Anderlecht. Pieter Huistra werkte jaren als adviseur voor Trencin en kent Lawrence goed. "James is een laatbloeier. De voorbije jaren heeft hij erg veel vooruitgang geboekt. Hij is een harde werker die serieus met zijn vak bezig is. Hij is een voetballende verdediger met een goede crosspass."

Dat Lawrence als jonge kerel wat tijd verloren heeft, kwam ook door een hartprobleem en andere blessures. Tijdens een training bij Jong Ajax sloeg zijn hart plots op hol. Hij onderging een hartoperatie, maar kon nadien wel terug voetballen. De bedeesde Lawrence kon zich ook moeilijk staande houden in het mondige Nederland. Maar bij Trencin is hij een man geworden.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.