De Bruyne toch nog naar Anderlecht?

WOENSDAG, 30 JUNI 2010, 13:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sport/Voetbalmagazine schrijft vandaag dat de kans vrij groot is dat Kevin De Bruyne deze zomer toch naar Anderlecht trekt. Volgens het blad heeft Genk dringend geld nodig en wil Anderlecht dit neerleggen zodra Boussoufa vertrekt.


Jan Hauspi, de auteur van het stuk, meent te weten dat een vertrek van Boussoufa nog slechts een kwestie van tijd is. In een wk-jaar komt de transfermarkt trager op gang omdat na het toernooi de subtoppers vaak hun vedetten zien vertrekken. De Marokkaan van Anderlecht zou dan in beeld komen en de vraagprijs van Anderlecht zou geen probleem vormen voor sommige clubs.

"Als Boussoufa vertrekt, dan gaat Anderlecht misschien toch met Genk aan tafel zitten. Op basis van mijn ervaringen met Anderlecht denk ik dat die deal dan binnen de week kan worden afgerond", zegt Patrick De Koster, de manager van De Bruyne. Genk zelf heeft alvast nood aan centen. Voor het zelf de markt op kan, moet het eerst spelers verkopen. Daarbij komt dat trainer Vercauteren dringend een nieuwe diepe spits en een extra verdediger wil.

Als De Bruyne tekent, zou hij mogelijk nog één of twee jaar kunnen rijpen bij Genk. Op die manier krijgt Ziguy Badibanga, wiens lievelingspositie die van Boussoufa is, eerst de kans om zich te bewijzen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.