"De plaats van Van Damme interesseert mij"

VRIJDAG, 9 JULI 2010, 14:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cristophe Diandy is één van de Anderlecht-jongeren die komend seizoen hoopt door te breken. "Ik voel dat ik steeds meer vooruitgang maak", zegt hij. "Vooral op fysiek vlak ben ik beter en ook in mijn positiespel als linksback."


Het Nieuwsblad sprak Diandy tijdens de stage in Oostenrijk. "De stage gaat goed, hier in Saalfelden. Het is leuk dat ik mee mag spelen in de vriendschappelijke wedstrijden. Dit is een zeer belangrijk moment in het seizoen. Tijdens die matchen doe je vertrouwen op en daar moet je je bewijzen. Net als op training."

Komend seizoen wordt erg belangrijk voor de jonge Senegalees, in wie Jacobs vooral een linksachter ziet. "Ik voel me goed in de verdediging. De trainer is ook belangrijk voor mij. Hij geeft me advies en helpt me", zegt hij. Toch hoopt hij ook zijn kunnen als middenvelder te tonen. "De plaats van Van Damme interesseert me natuurlijk. Ik heb het de trainer wel nog niet gezegd."

Met de komst van Lecjaks (linksachter) en Kljestan (positie Van Damme) heeft Diandy er wel twee stevige concurrenten bij gekregen. Toch wil de 19-jarige Diandy niet uitgeleend worden. "Ik heb niet aan de club gevraagd om uitgeleend te worden. Ik wil natuurlijk spelen, maar ik blijf hier. Ik blijf hard werken en trainen om mijn kans te krijgen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.