Chavarria: "Vergelijk me niet met Frutos"

ZATERDAG, 10 JULI 2010, 15:41 - hoedje
Anderlecht-Online No Image Found

Nu Nicolas Frutos gestopt is met voetballen haalde Anderlecht een nieuwe Argentijnse spits. Pablo Chavarria (22) is evenwel naar eigen zeggen een totaal ander type.


"Je moet me niet met Frutos vergelijken", zegt Chavarria. "We hebben een verschillend spel. Ik ben iemand die eerder op de tweede bal wacht of van ver scoort. Frutos was de man van de kleine rechthoek."

Chavarria komt van de Argentijnse tweedeklasser Belgrano, waar hij in twee seizoenen elf keer scoorde. Bij paars-wit werd hij binnengehaald om te scoren. Dat lukt vrij aardig op training. "Ik heb in Argentinië weinig gescoord omdat ik op de flanken werd uitgespeeld. Mijn rol was eerder assists geven dan scoren. Ik verkies natuurlijk om in de spits te spelen. Ik ben het liefst in de zestien meter om de acties af te maken."

De stijl van Chava is vergelijkbaar met die van zijn goede vriend Suarez. Verder gaat de vergelijking volgens hem niet. Beide Argentijnen zullen het verlies van de aan de knie geblesseerde Romelu Lukaku moeten opvangen. "Ik sta ter beschikking van de trainer. Ik ben klaar om mijn kans te grijpen."

Bij zijn aankomst had Suarez aanpassingsproblemen en leed hij onder de druk. Chavarria ook? "Bij Belgrano was er ook druk door de concurrentie met goede spelers. Ik heb me bij Anderlecht sneller dan gedacht aangepast en het samenspel met mijn ploegmaats gaat steeds beter. Nu ga ik voor een basisplaats."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.