De generatie van ’00: Kiwior en co

VRIJDAG, 14 SEPTEMBER 2018, 14:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de ene jongeling na de andere doorbreekt in het A-elftal van Anderlecht gingen wij eens kijken wie er nog in de wachtkamer van Neerpede zit. Vandaag: de generatie van  2000. Wordt iemand van hen de eerste speler geboren vanaf 1 januari 2000 die debuteert voor Anderlecht? En wie van deze jaargang pakt een basisplaats in de Youth League?

Jakub Kiwior

De enige uit deze jaargang die dit seizoen al meespeelde met het A-elftal van Anderlecht. In de oefenwedstrijd tegen Westerlo eind juli. Na 67 minuten mocht hij Kristal Abazaj komen vervangen. Maar onze Neerpede-watcher DavidBXL is nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten.

“In tegenstelling tot Dante levert Kiwior te weinig meerwaarde ten opzichte van de Belgische spelers. Hij is technisch behoorlijk beperkt en niet wendbaar genoeg. Hij heeft mij nog niet echt kunnen overtuigen sinds hij in België is gearriveerd. Hij traint af en toe mee met het eerste elftal, maar dat heeft volgens mij ook te maken met de invloed van zijn manager: Michel Thiry, die ook de belangen van Marcin Wasilewski behartigt. Natuurlijk heeft hij kwaliteiten, maar volgens mij onvoldoende om het te maken bij Anderlecht.”

Anderen

Dan is zijn geloof bijvoorbeeld groter in Jerko Guldix. Die kwam in 20008 over van SK Londerzeel. Hij is een linksvoetige centrale verdediger, die ook op de linksachter kan depanneren.

“Guldix is een betrouwbare, snelle en (kopbal)sterke verdediger die vaak de aanvoerdersband draagt. Guldix tekende in augustus 2017 al een profcontract voor drie seizoenen.”

Alan Mayanga is dan weer een diepe spits die nog voor Standard speelde. Hij beschikt over het meeste talent van deze jaargang, maar heeft geen al te beste mentaliteit.

Enkele nadere namen uit het jaar 2000 om in de gaten te houden: Hotman El Kabari, Mohamed Loua, Thierry Lutonda, Mohammed Bouchouari, Mohammed Bakkali, Théo Leoni en Mardochee Nzita.



anderlecht-online forum