De generatie van ’01: Verschaeren, Lissens en meer

ZATERDAG, 15 SEPTEMBER 2018, 08:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de ene jongeling na de andere doorbreekt in het A-elftal van Anderlecht gingen wij eens kijken wie er nog in de wachtkamer van Neerpede zit. Vandaag: de generatie van ’01.

De generatie van 2001 pakt zowat elk jaar de titel en beschikt in principe over een pak meer talent dan die van een jaartje ouder. Zes spelers van deze jaargang tekenden begin mei hun eerste profcontract bij Anderlecht.

Yari Verschaeren                    

Verschaeren ruilde op negenjarige leeftijd Kruibeke voor Anderlecht. Hij is een kleine, maar technisch verfijnde centrale middenvelder en werd al op verschillende internationale tornooien verkozen tot beste speler.

Verschillende buitenlandse clubs wouden hem inlijven, maar in tegenstelling tot Maxime Delanghe (PSV) en Nicolas Raskin (Gent) bleef hij Anderlecht trouw. Verschaeren is misschien wel het grootste talent uit de generatie van 2001.

Lucas Lissens                                                   

Lissens speelde in de jeugd voor Lennik en Dender, alvorens naar Anderlecht te trekken. Hij Kan zowel centraal achterin als op het middenveld uit de voeten. Hij is technisch erg sterk, maar zijn startsnelheid is zijn zwakke punt.

Loïc Masscho

Masscho kwam in 2014 over van AA Gent. Het is een kleine, maar stevige en polyvalente jongen met een goede techniek. Hij speelde al op verschillende posities, maar lijkt zich nu zowel bij Anderlecht als de nationale ploeg op de rechtsachter te nestelen.  

Halim Timassi

Timassi speelt al erg lang voor Anderlecht. Afgelopen seizoen maakte hij erg veel progressie en werd hij voor het eerst jeugdinternational.
Hij is een grote, ietwat statische middenvelder met een enorm volume, die op technisch vlak nog stappen moet zetten. Hij wordt wel eens vergeleken met Marouane Fellaini.

Mathis Suray

Mathis is de zoon van ex-Anderlechtspeler Olivier Suray. Hij kwam in 2012 over van Charleroi en kan als aanvaller of aanvallende middenvelder uit de voeten. Hij is erg snel, beschikt over een goede techniek en vindt vlot de weg naar doel.

Antoine Colassin

Kan net als Suray zowel als aanvallende middenvelder of als spits spelen. Kwam in 2016 over van Charleroi, hoewel Mehdi Bayat hem snel in de A-kern verwachtte.

Door DavidBXL en WauteRSCA
 



anderlecht-online forum