De generatie van ’02: Sardella en Doku

ZONDAG, 16 SEPTEMBER 2018, 08:00 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Nu de ene jongeling na de andere doorbreekt in het A-elftal van Anderlecht gingen wij eens kijken wie er nog in de wachtkamer van Neerpede zit. Vandaag: de generatie van ’02.

Naast zes spelers uit 2001 tekenden ook vijf talenten uit 2002 begin mei hun eerste profcontract bij Anderlecht. Om Eliot Matazo te overtuigen van een verlengd verblijf was het te laat, maar Anderlecht wist Jérémy Doku wel uit de handen van Liverpool te houden.

Killian Sardella

Sardella trainde begin deze maand al eens mee met de A-kern. Hij heeft Congolees-Italiaanse roots en belandde in 2011 via Wemmel en FC Brussels bij Anderlecht. Hij speelde vroeger als centrale middenvelder, maar werd bij Anderlecht omgevormd tot centrale verdediger.

Sardella staat er om bekend razendsnel op te rukken met de bal aan de voet en steeds de voetballende oplossing te zoeken. Hij is ook perfect tweevoetig. Vorig seizoen boekte hij ook in de lucht enorme vooruitgang.

Jérémy Doku

Doku wordt door velen aanzien als het allergrootste talent van Neerpede. Hij heeft Congolese ouders en voetbalde voor Tubantia Borgerhout en Beerschot alvorens in de zomer van 2012 naar Anderlecht te trekken.

Hij voetbalde op zowat alle offensieve posities, maar staat nu definitief op de linkerflank. Hij is rechtsvoetig, pijlsnel en technisch ijzersterk.
In de Youth League moet hij zich een eerste keer aan het grote publiek kunnen tonen.

Antonio Zacarias

Kwam in 2015 over van KV Mechelen. Zacarias is een polyvalente verdediger. Erg sterk in de duels en met een buitengewoon balgevoel. Mocht in zijn eerste jaar geen competitiewedstrijden spelen voor Anderlecht, omdat hij een contract had getekend bij Club Brugge.

Anouar Ait El Hadj

Speelde in de jeugd voor FC Brussels en kwam na een jaartje AA Gent naar Anderlecht. Hij is een centrale middenvelder met een uitmuntende techniek en vista. Moet wel nog wat meer body kweken.

Chris Kalulika

Kwam pas in 2015 over van Woluwe-Zaventem. Kalulika is en snelle spits die over een goede dribbel beschikt. Heeft een neus voor doelpunten.

2003

Van de generatie van 2003 krijgen we in principe dit seizoen in de Youth League nog niemand te zien. Deze generatie werd de afgelopen drie seizoenen kampioen, zonder dat er iemand echt bovenuit stak.

Door DavidBXL en WauteRSCA
 



anderlecht-online forum