Badibanga: "Elke match is een bonus voor mij"

DONDERDAG, 15 JULI 2010, 10:59 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ziguy Badibanga mag zich sinds kort volwaardig lid van de A-kern noemen. Het jonge talent wil dit seizoen bewijzen dat hij die plaats waard is. "Eerst wil ik bij Anderlecht doorbreken en dan naar Engeland trekken."


De jonge middenvelder mocht mee op stage naar Oostenrijk. "Het was hard werken in Oostenrijk", zegt de 18-jarige Belg van Congolese origine. "Het was de eerste keer dat ik de voorbereidingsstage meemaakte en het is hard. Het was wel geen verrassing dat ik er bij ben, aangezien ik toch in de A-kern zit. Ik probeer me aan te passen."

Romelu Lukaku is een goede vriend in de ploeg. "Ik trek heel vaak op met Romelu. Maar je moet ons niet gaan vergelijken, hij is een fenomeen. Ik ben Ziguy Badibanga, een jonge speler die aan het leren is."

Afgelopen seizoen kreeg Badibanga een paar invalbeurten om zich te tonen. Op en tegen KV Kortrijk scoorde hij maar pakte hij ook in een korte periode twee gele kaarten. "Dat was inderdaad jammer maar ik heb daar lessen uit getrokken. We beginnen nu aan een nieuw seizoen. Ik doe mijn best en zie wel wat komt. Mijn doel is zoveel mogelijk bij de wedstrijdkern zitten. Elke match die ik speel, is een bonus. Maar ik wil me bij Anderlecht bewijzen."

Robinho

Badibanga is een middenvelder die graag de actie maakt van op zijn linkerflank. Zijn grote voorbeeld is de Braziliaan Robinho. "De trainer legt steeds de nadruk dat ik de actie op het juiste moment moet maken. Ik moet ook simpel spelen, het belangrijkste is efficiënt zijn."

Zijn toekomst zou wel eens op de plaats van Boussoufa kunnen liggen. "Dat zijn grote woorden", houdt hij de boot af. "Ik hoop wel ooit zijn plaats in de ploeg te kunnen innemen. Later zou ik ook graag naar de Engelse competitie trekken. Maar eerst wil ik bij Anderlecht doorbreken."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.