Anderlecht wil FIFA inschakelen voor Shikabala

VRIJDAG, 16 JULI 2010, 13:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als Zamalek blijft weigeren om Mahmoud Shikabala te transfereren, wil Anderlecht naar het de FIFA of het TAS stappen om de zaak te forceren. Daarvoor wil het wel de toestemming van de speler zelf, maar die ziet dat niet zitten.


Vorig jaar al weigerde Zamalek aan Shikabala een transfer naar Europa, maar toen deed het wel de belofte dat hij een jaar later wel zou mogen vertrekken. Nu we zo ver zijn, blijft de club echter dwarsliggen.

Daarom verbrak Shikabala op 8 juni zijn contract bij Zamalek, volledig volgens het FIFA-reglement, en tekende hij een contract voor vier jaar bij Anderlecht. Zamalek weigert dit echter te erkennen en daarom wil Anderlecht nu de FIFA of het TAS inschakelen.

In dergelijke gevallen kunnen deze instanties een transferprijs bepalen, op basis van het contract van Shikabala bij Zamalek. Deze som zou rond de 1,6 miljoen euro schommelen.

Alvorens Anderlecht deze stappen zet, wil het eerst schriftelijke toestemming van Shikabala en daar wringt het schoentje. Onder druk van zijn club en supporters ziet hij dit niet zitten.

Anderlecht heeft intussen een deadline van vijf dagen gesteld om de transfer alsnog af te ronden. Maar zonder goodwill van Zamalek of het lef van Shikabala om het (juridisch) hard te spelen, is de kans erg klein dat Herman Van Holsbeeck deze operatie tot een goed einde kan brengen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd ...

Bron: Het Laatste Nieuws



anderlecht-online forum