"Jeugdopleiding moet stokpaardje worden"

VRIJDAG, 23 JULI 2010, 15:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Op de dag dat Anderlecht zijn eerste match met inzet speelt, blikt manager Herman Van Holsbeeck vooruit op het nieuwe seizoen. "We gingen alle vedetten verliezen, maar dat is niet gebeurd. Alleen Jelle Van Damme is vertrokken."


Tegenover het vertrek van Van Damme staan vier inkomende transfers. "Alle vier goede, jongen spelers", zo zei Van Holsbeeck op de persvoorstelling van de ploeg.

Naast deze vier realiseerde Anderlecht nog een vijfde toptransfer: Urbain Haesaert werd bij Ajax weggehaald en moet het jeugdcentrum van paars-wit nog sterker maken. "De jeugdopleiding moet ook het nieuwe stokpaardje van Anderlecht worden. Met de komst van Urbain Haesaert van Ajax zijn we op de goede weg."

Europees hoopt de Anderlecht-manager op een even mooi parcours als vorig seizoen. "We hebben toen getoond dat we iets waard zijn in Europa", klinkt het. "En nu hebben we één voordeel: Platini wil meer financiële gelijkheid tussen de clubs creëren. Misschien kunnen we dan de kloof met de rest van Europa dichten."

Bron: Voetbalkrant.com



anderlecht-online forum