Anderlecht wint negende Supercup

ZATERDAG, 24 JULI 2010, 00:00 - Sporzafanaat

Anderlecht won vanavond met 1-0 van AA Gent en gaat zo voor de negende keer aan de haal met de Supercup. De Senegalees Cheikhou Kouyaté schoof na dertig minuten de beslissende treffer voorbij Gent-doelman Jorgacevic.

Anderlecht begon gretig aan de wedstrijd en creërde meteen enkele kansen. Getuige daarvan het schot van Chatelle op de lat in de eerste minuut. Nadien herstelde Gent het evenwicht en vooral Coulibaly zorgde voor gevaar. Toch was het Anderlecht dat de score opende: Biglia met de assist tot bij Kouyate en die schoof de bal keurig voorbij Jorgacevic. 1-0 Was ook de ruststand.

Na de pauze opnieuw Anderlecht dat het felst aan de partij begon. Paars-wit ging daarna de wedstrijd controleren al hield Davy Schollen zijn ploeg een aantal keer recht op pogingen van onder meer El Ghanassy en Thijs. Aan de uitslag veranderde echter niets meer en dus mocht Anderlecht zijn eerste prijs(je) van het seizoen vieren.