Anderlecht wint vlot tegen kampioen van Wales

WOENSDAG, 28 JULI 2010, 09:55 - Garrincha

Anderlecht staat al met één been in de volgende voorronde van de Champions League. Tegen The New Saints uit Wales werd met 1-3 gewonnen. Kljestan, Legaer en Suarez scoorden. Volgende week is de terugwedstrijd in Brussel.

Anderlecht wou een scenario zoals twee jaar geleden tegen BATE absoluut vermijden en begon wervelend aan de partij. Al na zes minuten scoorde Kljestan de openingstreffer. Deschacht had eerder al de lat geraakt. Goed tien minuten later slaagde Legaer erin om na kort genomen corner de score te verdubbelen.

De Belgische landskampioen was stukken beter dan de Welshe en paars-wit bracht technisch verzorgd voetbal op de mat. Het ging echter te gemakkelijk, waardoor de concentratie soms even verstarde en ook TNS nog twee goede kansen kreeg voor de rust.

Na de rust hetzelfde spelbeeld: Anderlecht dat domineert, maar door gemakzucht TNS in de wedstrijd liet komen. Dit resulteerde in de 1-2 via Jones. Het sein voor Jacobs om woedend recht te veren van zijn bank en het vuur er terug in te brengen.

Anderlecht nam de draad weer op. Een vermeende penalty-fout op Kouyate werd niet gefloten en protest hiervoor leverde Boussoufa geel op. Het was uiteindelijk Suarez die twintig minuten voor tijd de marge uitdiepte tot 1-3.

Volgende week dinsdag vindt in het Vanden Stock-Stadion de terugwedstrijd plaats, maar dit mag Anderlecht niet meer weggeven.