27 procent van transfersom Tielemans voor makelaar

WOENSDAG, 17 OKTOBER 2018, 17:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht verdiende vorig jaar een mooi bedrag aan de verkoop van Youri Tielemans, maar de grote winnaar was spelersmakelaar Christophe Henrotay. Hij regelde met Herman Van Holsbeeck dat 6,2 miljoen euro van de transfersom naar hem zou doorvloeien. Al wil Marc Coucke daar nu een stokje voor steken.

Monaco betaalde vorige zomer 26,2 miljoen euro voor Youri Tielemans. Henrotay zat mee aan tafel en pikte ook zijn graantje mee. Anderlecht betaalde hem meteen 750.000 euro. Voor juli van dit jaar moest het nog een tweede deel betalen: zo'n 5,5 miljoen euro. Van het totaalbedrag dat Anderlecht voor Tielemans kreeg, moest het dus 27 procent afstaan aan Henrotay, berekent Het Nieuwsblad.
 
Al in 2014 zouden Van Holsbeeck en Henrotay een overeenkomst gesloten hebben die dit regelde, weet Sport/Voetbalmagazine.
 
Geconfronteerd met de cijfers reageert Henrotay krekelig. “Was Anderlecht misschien niet tevreden met het bedrag dat het kreeg voor Tielemans?”, klinkt het in Le Soir.
 
Klacht van Smeets, weigering van Coucke
 
Henrotay zal wellicht nog even moeten wachten op zijn ontbrekende euro’s. Peter Smeets heeft een klacht ingediend tegen Henrotay. Smeets is een oud-lid van de sociale cel bij Anderlecht en begeleid jonge spelers op sportief vlak. Hij werkte een tijd samen met Henrotay. Die regelde de transfers van spelers die Smeets begeleidde. Tot Smeets “op grote schaal wantoestanden” ontdekte.  Henrotay zou miljoenen hebben achtergehouden bij de transfers van Tielemans, maar ook van Lukaku en Dendoncker.
 
Marc Coucke heeft de resterende 5,5 miljoen euro trouwens nog niet betaald. Deze openstaande rekening was één van de lijken die uit de kast vielen toen hij de club overnam. Henrotay maakt zich intussen sterk dat hem niet te verwijten valt: “De interesten lopen zolang Anderlecht niet betaalt.”



anderlecht-online forum