Herboren Dimata leidt Anderlecht langs Cercle

ZONDAG, 21 OKTOBER 2018, 17:37 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft vanmiddag met 4-2 gewonnen tegen Cercle Brugge. Landry Dimata, die bij Anderlecht al twee maanden droog stond, trapte de eerste drie doelpunten tegen de touwen. Het werd nog even spannend toen Cercle in vijf minuten tijd milderde van 4-0 naar 4-2.

Dimata had de afgelopen week twee keer gescoord bij de Belgische U21 en Vanhaezebrouck beloonde hem met een basisplaats. Na acht minuten kreeg Anderlecht een strafschop na een overtreding op Bornauw, Dimata trapte de elfmeter feilloos binnen. Ook nadien bleef de Congolese Belg een gesel voor de Cercle-defensie. Nog voor de rust scoorde hij een tweede keer.

Tien minuten na de pauze maakte Dimata zijn hattrick rond. Hij had zich hierbij wel geblesseerd en dus mocht Santini invallen. Meteen nadien diepte Gerkens de score uit tot 4-0. Lang kon Anderlecht niet genieten, want invaller Cardona scoorde twee keer in vijf minuten. Daar bleef het bij en zo boekte Anderlecht zijn tweede zege op rij. Het nadert tot op drie punten van Club Brugge en zes van leider Genk.

Score: 4-2
Goal(s): 8’ Dimata (1-0), 32’ Dimata (2-0), 52’ Dimata (3-0), 55’ Gerkens (4-0), 56’ Cardona (4-1), 60’ Cardona (4-2)

Anderlecht:Didillon, Bornauw, Sanneh, Lawrence, Najar, Trebel, Kums, Amuzu (68’ Saief), Gerkens, Bakkali (84’ Musona), Dimata (54’ Santini)
Cercle Brugge:Nardi, Vitinho, Ueda, Taravel, Abud, Hoggas, Koné, Mercier, Lusamba (54’ Cardona), Bongiovanni (61’ Hazard), Tormin (82’ Etienne)

Geel: 21’Taravel, 27’Kums, 28’Lusamba, 64’ Amuzu, 70’ Vitinho, 75’ Khamis

Scheidsrechter: Christoph Dierick
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion