'Pezen lijden onder de lichaamsbouw en explosiviteit van Lukaku"

ZATERDAG, 31 JULI 2010, 11:50 - lavezzi
Anderlecht-Online No Image Found

Na een meer dan uitstekend debuutseizoen staat Romelu Lukaku voor de jaargang van de bevestiging. De jonge aanvaller van Anderlecht is bijna hersteld van een blessure aan zijn knie.


De lichaamsbouw van Lukaku is de voornaamste oorzaak van zijn knieblessure. Het is voor Anderlecht zaak hem dit seizoen goed te begeleiden.

"Romelu is een jongen van zeventien met een groot lichaam", vertelt trainer Ariël Jacobs zaterdag aan Het Nieuwsblad. "Door als zestienjarige te beginnen, heeft hij etappes overgeslagen. Als hij tien kilogram minder had gewogen, dan had hij die problemen misschien niet gehad. Het zijn vooral zijn pezen die onder zijn lichaamsbouw en explosiviteit lijden."

Bondscoach Georges Leekens heeft Lukaku alvast opgenomen in de voorselectie voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Finland. "Hij kan dit seizoen evenveel scoren als vorig seizoen en minder goed spelen", aldus Jacobs. "Vorig seizoen was onverhoopt. Dit seizoen moet hij een stap vooruit zetten en dat kan op verschillende vlakken. Als hij een doelpunt of twee minder maakt, dan is het zo."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.