Anderlecht ziet topduo weer uitlopen

DONDERDAG, 1 NOVEMBER 2018, 20:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Tegen de nummer laatst in de stand is Anderlecht vanmiddag niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel. Uitgerekend Olivier Deschacht zette Anderlecht op achterstand. Landry Dimata redde nog een punt voor een zwak Anderlecht, dat er wel net zo goed drie had kunnen nemen.

Na de wedstrijd tegen Eupen dropte Hein Vanhaezebrouck zes nieuwe spelers in de basis. Saelemaekers, Bakkali en Dimata waren opnieuw beschikbaar, terwijl Trebel geblesseerd was. Sanneh verdween naar de bank ten voordele van Vranjes. Lokeren eigende zich de bal toe in de eerste minuten, Anderlecht liet begaan. De eerste poging kwam dan ook van Lokeren-speler Hupperts.

Aan Anderlecht-zijde weinig animo. Bakkali en Saelemaekers toonden goede intenties, maar voor de rest was het magertjes. Bakkali probeerde het twee keer, Saelemaekers trapte net over en een kogel van Makarenko strandde op de lat. 0-0 en een fluitconcert aan de rust: beide waren logisch.

Anderlecht kwam vinniger uit de kleedkamer, maar kreeg het deksel op de neus toen Deschacht de 0-1 fraai tegen de touwen kopte. Terwijl zijn ploegmaats een feestje bouwde, liep de verdediger zich excuserend terug naar zijn positie. Lang kon Lokeren niet genieten. Bornauw met een knappe dieptepass op Saelemaekers. Die nam het leer in één tijd mee zodat het panklaar lag voor de perfecte voorzet. Die verstuurde hij en Dimata trapte hard in doel: 1-1.

Na de gelijkmaker duwde Anderlecht even door en dit leidde tot twee grote kansen. Dimata kopte op de bovenkant van de lat, maar vooral Kums liet een niet te missen kans onbenut. Alleen voor de doelman had hij de hoek voor het uitkiezen, maar hij trapte op de ideale hoogte recht op doelman De Wolf. Daarna bloedde de partij dood.

Door dit gelijkspel ziet Anderlecht het topduo Genk - Brugge verder weglopen. De kloof met Club Brugge bedraagt nu al zes punten, die met leider Genk zelfs negen.

Score: 1-1
Goal(s): 53' Deschacht (0-1), 59' Dimata (1-1)

Anderlecht:Didillon, Vranjes, Bornauw, Lawrence (74' Santini), Saelemaekers, Makarenko, Kums, Saief, Gerkens, Bakkali (88' Amuzu), Dimata
Lokeren:De Wolf, Tirpan, Filipovic, Deschacht, Skulason, Marecek (84' Terki), Overmeire, Rassoul, Hupperts (68' Ben Harush), De Ridder, Miric (75' Saroka)

Geel: 27' Rassoul
Rood: /

Scheidsrechter: Lawrence Visser
Stadion: Constant Vanden Stock-stadion