End of an era
Phóenix semper pérvivet

EL: Zo plaatst Anderlecht zich alsnog voor 1/16e finale

DONDERDAG, 8 NOVEMBER 2018, 07:00 - WauteRSCA
Logo Anderlecht-Online

Na drie wedstrijden in de groepsfase van de Europa League telt Anderlecht nog steeds maar één punt. Toch mag het nog hopen op de volgende ronde. Wij bekeken hoe paars-wit zich nog kan plaatsen.

Huidige stand:
Dinamo Zagreb 3-9
Fenerbahce 3-4
Spartak Trnava 3-3
Anderlecht 3-1
 
Als Anderlecht negen op negen pakt is het zeker geplaatst. Als het deze namiddag verliest van Fenerbahce is het sowieso uitgeschakeld. Maar als Anderlecht zeven op negen pakt, wordt het een pak ingewikkelder.

1: Anderlecht speelt gelijk tegen Fenerbahce en wint van Trnava en Zagreb

Als Anderlecht deze namiddag gelijkspeelt, doet het dat best met 2-2 of zelfs een groter gelijkspel. Bij een kleiner gelijkspel moet het op de laatste twee speeldagen al vier punten meer halen dan de Turken en lijkt het game over.

2: Anderlecht wint van Fenerbahce en Zagbreb, maar speelt op speeldag vijf gelijk tegen Trnava.

In principe een iets gunstiger scenario dan het eerste. Wanneer Trnava vanavond –zoals verwacht- verliest in Kroatië, kan het in dit scenario niet meer boven Anderlecht eindigen. Als Fenerbahce daarnaast de groepsfase niet afsluit met zes op zes, is Anderlecht geplaatst.

3: Anderlecht wint van Fenerbahce en Trnava, maar speelt op de slotspeeldag gelijk tegen Zagreb

De ‘beste’ zeven op negen voor Anderlecht. Als Fenerbahce én Trnava geen zes op zes pakken in hun andere wedstrijden, is Anderlecht geplaatst.

4: Anderlecht wint van Fenerbahce en Trnava, maar verliest op de slotspeeldag tegen Zagreb

Ook bij deze zes op negen is Anderlecht nog niet uitgeteld. Fenerbahce mag dan wel nog maximaal drie op zes pakken, Trnava afhankelijk van het doelsaldo of de score in het Constant Vanden Stockstadion drie of vier.

Conclusie:

Anderlecht hoeft niet broodnodig negen op negen te pakken, maar moet wel gewoon de twee volgende wedstrijden winnen. Scenario één en twee zijn ‘Mathematisch is het nog mogelijk-berekeningen’ die aan de Rode Duivels van voor 2012 doen denken.

Na de dramatische één op negen zou je het niet voor mogelijk achten, maar Anderlecht kan vanavond zomaar op de tweede plek staan. Maar alles begint dus met een zege in Istanbul.
 

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum