Broos blikt vooruit naar woensdag

MAANDAG, 27 SEPTEMBER 2004, 11:46 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht-trainer Hugo Broos heeft zondag in Milaan CL-tegenstander Inter aan het werk gezien tegen Parma (2-2). Ondanks de vele sterren raakte Broos niet bepaald onder de indruk van Inter.



"Ik geloof niet dat ik het echte Inter gezien heb. Ze speelden traag, niet agressief, met weinig inspiratie en schijnbaar zelfs ongeïnteresseerd."
"Vieri wou wel, maar is duidelijk niet in vorm. Adriano liep er zomaar wat bij. Ook het middenveld viel me tegen.
Zo stereotiep allemaal. Als ze woensdag op deze manier spelen, hebben we zeker mogelijkheden", zegt Broos.

Hugo Broos is niet van plan zijn ploeg door elkaar te schudden. "Ik wijzig niet naargelang de zon schijnt of het regent", zegt de coach in de kranten.
Broos speelt wel met het idee om Glen De Boeck woensdag aan de aftrap te brengen. "Ik zeg niet 'neen' en ook niet 'ja', anders kunnen de polemieken weer beginnen. Er zijn nog trainingen voor Inter komt. We zien nog wel."
Lamine Traoré zou dan wellicht naar de bank verhuizen. De verdediger liet in Charleroi Oulmers helemaal vrij bij de 1e goal. Broos: "Onvoorstelbaar dat een manneke van 1m50 vrij mocht inkoppen."

Tristan Peersman ging vrijdag zwaar in de fout, maar behoudt tegen Inter zijn basisplaats. "Ik heb de beste doelmannen van het land", vindt Hugo Broos.
Kunnen Zitka en Peersman wel met de druk van elkaars aanwezigheid omgaan?
"Topkeepers moeten met druk kunnen omgaan", vindt Broos. "Ik begrijp dat dat niet altijd makkelijk is. Ze zijn de bal van Beckhams penalty op het EK ook nog aan het zoeken in Portugal."

En wat met Mbo Mpenza? Die raakte tegen Charleroi pas na 23 minuten zijn eerste bal. "Is dat alleen zijn fout? We mogen niet alles op hem gaan toespitsen."
Mbo bleef trouwens op zaterdag weg van de training wegens een lichte rugblessure, maar hij zou zeker inzetbaar zijn woensdag.

Broos weet ook nog niet of hij over Zewlakow zal kunnen beschikken. De verdediger zal enkel opgesteld worden als hij vandaag voluit kan gaan op training.



anderlecht-online forum