FIFA: Shikabala naar Anderlecht of schorsing

WOENSDAG, 1 SEPTEMBER 2010, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Gisteren verliep de deadline waarvoor de FIFA een uitspraak moest doen in de zaak-Shikabala. Hoewel er nog geen officiële mededeling is, weet de Egyptische pers dat de FIFA Shikabala aan Anderlecht heeft toegewezen.


Zamalek zou een brief ontvangen hebben waarin de wereldvoetbalbond verzoekt om de 'de internationale kaart' van Shikabala naar Anderlecht te sturen. Paars-wit zou de speler dan nog kunnen inschrijven voor de Europa League. Zamalek heeft dit geweigerd, waarop Anderlecht uitstel gekregen heeft voor het indienen van zijn spelerslijst.

Omdat Zamalek de uitspraak van de FIFA naast zich neerlegt, riskeert het strenge straffen. Als Shikabala niet naar Anderlecht komt, wacht hem een lange schorsing.

Wil Shikabala nog komen?

Intussen is het ook onduidelijk of Shikabala nog zin heeft in een transfer naar Anderlecht. Volgens Het Nieuwsblad wil hij liever bij Zamalek blijven, nu hij daar een nieuw contract heeft getekend. Ook de telefoontjes van deze krant beantwoordt hij niet meer.

Tegen zijn enthourage zou Shikabala trouwens gezegd hebben dat "Zamalek gezegd heeft dat ik mij geen zorgen moet maken over een schorsing omdat ze hun beste advocaten op de zaak hebben gezet."

Anderlecht in de fout?

Volgens Zamalek zou Anderlecht in de fout gegaan zijn in de hele zaak. Naar hun mening had de Belgische landskampioen Shikabala nooit een contract mogen laten tekenen terwijl hij nog een overeenkomst had bij Zamalek.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.