Eén op twaalf na nieuwe nederlaag

ZONDAG, 16 DECEMBER 2018, 19:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht kan niet meer winnen. Voor de derde keer in vier competitiewedstrijden ging paars-wit de boot in. Tegen Cercle Brugge werd het 2-1. Paars-wit laat zo wederom na om te profiteren van puntenverlies van de clubs boven hen.

Al na tien minuten was Anderlecht op achtervolgen aangewezen. Hazard profiteerde van een zee van ruimte en klopte Didillon in twee keer. Mercier en Cardona kregen niet veel later kansen om de wedstrijd al vroeg te beslissen. Dat deden ze niet en aan de overkant maakte Gerkens gelijk met een knap vluchtschot. 

Ook na de pauze bakte Anderlecht er niet veel van. Op het uur raakte Najar Hazard. Scheidsrechter Dierick legde de bal op de stop na consultatie van de VAR. Bruno faalde niet. Ook na de achterstand lukte het Anderlecht niet om dreiging te creëren. Didillon moest Hazard zelfs van de 3-1 houden. In de slotfase viel de Vereniging nog met tien na een tweede geel voor Omolo, maar de zege kwam niet in gevaar.

Score: 2-1
Goal(s): 10' Hazard (1-0), 22' Gerkens (1-1), 58' Bruno (2-1, pen.)

Cercle Brubbe:Nardi, Vitinho (64' Appin), Ueda, Etienne, Kone, Omolo, Lusamba, Marcier, Hazard (82' Gakpé), Bruno, Cardona (74' De Belder)
Anderlecht:Didillon, Najar, Bornauw, Lawrence (81' Dauda), Saelemaekers (69' Abazaj), Kums, Sambi Lokonga (46' Cobbaut), Amuzu, Morioka, Gerkens, Dimata

Geel: 24' Morioka, 24' Vitinho, 38' Lawrence, 40' Omolo, 43' Kums, 57' Najar, 68' Mercier
Rood: 84' Omolo (2 x geel)

Scheidsrechter: Christof Dierick
Stadion: Jan Breydel-stadion