De Boeck en Kompany oordelen over de jonge verdediging

DINSDAG, 28 SEPTEMBER 2004, 15:39 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Glen De Boeck is eindelijk terug fit, maar start tegen Inter wellicht op de bank. "Dat houd ik maar negentig minuten vol, dan doet mijn gat pijn", grapt de centrale verdediger.


"Het is de trainer die beslist, maar het is een feit dat onze jonge defensie te veel vermijdbare goals slikt. Naast het veld hangen die jonge gasten enorm aan elkaar, maar op het veld valt het soms als zand uit elkaar. Ze hebben een patron nodig", zegt hij.
"Inter schrikt me niet af. Ik moet herbeginnen. En of dat tegen Inter of Cercle is, dat maakt voor mij niks uit."

Tegen Charleroi ging het mis voor Anderlecht en de jonge defensie moest het ontgelden. "Ik voel me geen zondebok, maar soms zoekt men naar fouten", zegt Vincent Kompany.
"De kritiek is soms onterecht, maar ik kan er wel mee leven. Vorig jaar werd alles nog vergoelijkt omdat ik zo jong was. Maar ik wil niet "goed zijn voor mijn leeftijd." Ik wil écht goed zijn."
Tegen Inter is de gemiddelde leeftijd van de verdediging 20 jaar. "Of De Boeck of Traoré naast mij staat, dat maakt me niks uit. Maar alles overhoop gooien lijkt me ook geen goed idee."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.