België start EK-campagne met 0 op 6

DINSDAG, 7 SEPTEMBER 2010, 22:28 - Skyhawk

België begint de EK campagne met 0-0. In Turkije kwamen de Belgen op voorsprong dankzij Van Buyten. Vlak na de rust, maakte de thuisploeg gelijk. België stuikte volledig in elkaar na een tweede gele kaart van Kompany.

De Turken konden zo de leiding nemen, maar België sloeg meteen terug via andermaal Van Buyten, na goed terugkoppen van Lukaku. Uiteindelijk wisten de Turken het verdiende gelijkspel nog af te snoepen van de Rode Duivels, met een afgeweken schot...

Bij de Duivels stonden Guillaume Gillet en Romelu Lukaku aan de aftrap. Lukaku werd na 75 minuten vervangen door Witsel, Gillet zeven minuten later door Hazard. Olivier Deschacht bleef de hele wedstrijd op de bank.