Hoe gaat het met Olivier Mukendi?

WOENSDAG, 8 SEPTEMBER 2010, 14:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sinds januari speelt Olivier Mukendi, een 19-jarig jeugdproduct van Anderlecht, op uitleenbasis bij Cercle Brugge. Hij kon er echter nog niet doorbreken. "Momenteel haalt hij niet het verwachte niveau", klinkt het bij Cercle.


Verder dan een invalbeurt tegen Germinal Beerschot in maart kwam Mukendi bij Cercle nog niet. Nochtans hoopte Anderlecht dat hij bij Cercle ervaring in eerste klasse zou opdoen.

"Olivier slaagde er nog niet in die stap extra te zetten. Die jongen is daar in zijn hoofd mee bezig, vraagt zich af waarom het niet lukt en zet zichzelf onder druk", zegt assistent-trainer Ronny Desmedt in Sport/Voetbalmagazine.

"Dan is het misschien beter dat hij met de beloften traint en daar de tijd krijgt om weer tot zichzelf te komen. Want als je niet bevrijd speelt, kán je niet goed voetballen", aldus Desmedt.

"Olivier dribbelt meer op kracht dan op finesse. Daardoor moet hij meer oogcontact met de bal houden, verliest zo dikwijls het overzicht en maakt dan verkeerde keuzes. In het verleden scoorde hij gemakkelijk, maar dat is weggevallen. Hij is een diepe spits. Maar nu zetten we hem op de flank, omdat daar nood is aan actiespelers", besluit Desmedt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.