Kanu: "Middenveld is mijn beste plaats"

DONDERDAG, 9 SEPTEMBER 2010, 08:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Braziliaan Kanu ontpopte zich vorig seizoen tot een erg nuttige invaller bij Annderlecht. Dit seizoen wil hij nog een stapje verder zetten. "Ik wil het de trainer zo moeilijk mogelijk maken in zijn keuzes", zo zegt hij.


"Ik voel me de laatste tijd steeds beter in mijn vel", vertelt de 22-jarige Kanu aan Belgiumsoccer. "Ik concentreer me ook meer op het spel. Ik wil er alles aan doen om me zo goed mogelijk te profileren."

"Ook assists vind ik belangrijk"

Twee jaar geleden werd Kanu als spits aangetrokken, vorig seizoen brak hij door als middenvelder, maar nu gebruikt Jacobs hem weer vooral als spits door de blessure van De Sutter. "Maar toch vind ik nog steeds dat het middenveld mijn beste plek is."

"Ik wil echter overal spelen. Als de trainer zegt dat ik in de spits moet spelen, doe ik dat. Natuurlijk maak ik graag goals, maar voor mij zijn assists ook heel belangrijk. Alles in functie van het team", aldus Kanu.

"Geen idee of CL-uitschakeling al verwerkt is"

De Braziliaan komt ook nog even terug op het mislopen van de poules van de Champions League. "Het was voor iedereen een ontgoocheling. We moeten verder doen. We hebben nog altijd de Europa League, daar moeten we ons nu op focussen. Of de rest er al te boven is? Dat weet ik niet, maar iedereen is wel bezig met de volgende wedstrijd. Dat is een goed teken."

Die volgende wedstrijd is morgen tegen Sint-Truiden, dat zich vorig seizoen opwierp als het zwarte beest van Anderlecht. "Hopelijk doen we het beter nu. Dat ze veel belangrijke spelers kwijt zijn mag voor ons geen verschil maken. Wij zijn Anderlecht, hier lopen betere spelers rond."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.