Iakovenko: "Jacobs wou mij niet in a-kern"

VRIJDAG, 10 SEPTEMBER 2010, 10:56 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Net als vorig seizoen speelt Sacha Iakovenko op huurbasis bij Westerlo en daar is hij blij om. "Ik wilde nergens anders spelen dan bij Westerlo", vertelt hij nu. "Hier ken ik de iedereen, voel ik vertrouwen en ben ik gelukkig."


Toen duidelijk werd dat Iakovenko geen toekomst had in de a-kern van Anderlecht, probeerde paars-wit hem te verkopen aan Lokeren. Maar dat weigerde Iakovenko. "Ik zag dat inderdaad niet zitten. Ik had geen goed gevoel bij die club", vertelt hij nu in Het Laatste Nieuws.

Als hij niet bij Anderlecht mocht blijven, dan was Westerlo de enige oplossing in de ogen van Iakovenko. Vorig seizoen was hij er goed voor tien doelpunten en negen assists. "En dit seizoen wil ik nog beter doen. Al was het maar om de frustratie van het tussenseizoen van me af te spelen."

De factor Jacobs

Die frustraties zijn er zeker. De Oekraïner wou zich graag bewijzen bij Anderlecht, maar kreeg die kans niet. "Ik dacht dat ik bij Anderlecht na een goed seizoen opnieuw een kans zou krijgen, maar meteen kreeg ik te horen dat er geen plaats was voor mij in de ploeg, zelfs niet in de A-kern."

"Dat is de beslissing geweest van één man: Ariël Jacobs. Voor de rest had ik absoluut geen problemen bij Anderlecht, ik heb er zelfs veel vrienden lopen", aldus Iakovenko, die wel bij is dat paars-wit zijn contract verlengde tot 2013. "Maar of ik er volgend seizoen wél kan terugkeren als volwaardige speler, durf ik niet voorspellen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.