Jacobs: "Tweede helft was niet goed"

ZATERDAG, 11 SEPTEMBER 2010, 19:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks de zege was Ariël Jacobs niet tevreden met de prestatie van zijn team. "We zijn niet goed aan de wedstrijd begonnen. Ik had de groep nochtans vooraf gewaarschuwd gezien onze vele verliespunten tegen STVV vorig seizoen."


"Die boodschap was duidelijk niet goed doorgedrongen", vertelde Jacobs achteraf. "De furieuze start heeft ons verrast en Proto hield ons recht met twee cruciale reddingen. Gelukkig heeft de groep na 10 minuten zelf beseft dat het anders moest. We scoren twee keer en STVV kreeg toch duidelijk een tik na die tweede goal."

Ook na de pauze deed het team niet wat Jacobs wou. "We wilden STVV laten lopen, maar dat is er te weinig uitgekomen. Onze balcirculatie leek nergens naar en we hebben te weinig kansen gecreëerd tegen een ploeg die 0-2 achter staat", klinkt het kritisch.

"Doelpunten goed voor vertrouwen Lukaku"

Wat Jacobs wel tevreden stemde, was dat Romelu Lukaku opnieuw de weg naar doel heeft gevonden. "Als spits wordt je nu eenmaal afgerekend op goals. Hij voelde zich verantwoordelijk en de twijfel was er toch wel ingeslopen. Het waren doelpunten van een echte spits, dat moet hem vertrouwen geven."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.