"Spelers riepen racistische opmerkingen"

ZATERDAG, 11 SEPTEMBER 2010, 19:21 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dat Mbark Boussoufa liep te mekkeren bij zijn vervanging, had niks met de wissel op zich te maken. De Marokkaan ergerde zich aan de klappen en racistische opmerkingen die hij te verduren kreeg.


"Ik heb me gewoon heel hard geërgerd aan wat op en naast het veld allemaal gebeurde. Ik probeer me er zo weinig mogelijk van aan te trekken maar ik ben ook maar een mens", klinkt het vandaag in de kranten. "Zo wordt mijn voetbalplezier vergald."

"Ik weet dat het niet lief hoeft te zijn, maar er zijn dingen gebeurd die niet door de beugel kunnen. Ik kreeg regelmatig racistische opmerkingen naar mijn hoofd. Ik noem geen namen maar er waren ook spelers bij."

"En het gebeurde niet één keer, maar verschillende keren. Bovendien waren alle middelen goed om mij af te stoppen. Ik kreeg regelmatig klappen in mijn gezicht", klaagt de creatieve middenvelder.

Over zijn spel was Boussoufa wel tevreden. "Die dagen met de nationale ploeg in Marokko hebben me goed gedaan. Want na Partizan was het niet makkelijk om de knop om te draaien. En ik ben vooral blij voor Lukaku . De voorbije weken had heel België een mening over hem. Maar de mensen vergeten dat die jongen pas 17 jaar is, hé."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.