1 op 15 na nieuwe nederlaag

ZATERDAG, 22 DECEMBER 2018, 20:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Karim Belhocine heeft niet voor een ommekeer kunnen zorgen. In zijn eerste wedstrijd stond de interim-coach na een kwartier voetballen met 2-0 in het krijt. UIteindelijk haalde Moeskroen het met 3-1. De kans is groot dat Anderlecht morgen uit de top zes tuimelt.

Belhocine koos voor een 4-4-2 met Najar en Gerkens als centrale middenvelders. Anderlecht begon evenwel dramatisch aan de partij. Na amper een kwartier voetballen stond het al 2-0 achter. Eerst zette Benson Saelemaekers gezwind in de wind, waarna Leye de 1-0 binnenkopte. Niet veel later verdubbelde Bakic de score met een heerlijke knal in de bovenhoek. Waar is de tijd dat je zulke acties bij Anderlecht-spelers ...

Want Anderlecht? Dat bakte er wederom niets van. Als de partij van vorige week tegen Cercle Brugge het dieptepunt was, dan toonde Belhocine vanavond dat hij niet moet onderdoen voor zijn leermeester. Zou het dan echt zijn dat het niet aan Vanhaezebrouck lag? Want meer dan een kopballetje van Bakkali kreeg Anderlecht niet voor elkaar. Moeskroen heerste simpel.

In de tweede helft zette Santini meteen de toon. Zijn voorzet waaide gewoon voorbij het doel. De Kroaat is nog maar een schim van de doelpuntenmachine die hij in augustus was. Augustus ... twaalf op twaalf ... dertien doelpunten in vier duels ... het lijkt zo lang geleden ... een ander tijdperk. Belhocine probeerde met een dubbele wissel, maar Anderlecht krasselde voort. 

Een kwartier voor tijd viel dan toch de aansluitingstreffer uit de lucht. Bakkali met de vrije trap en Dimata kopte onhoudbaar binnen. Zou het dan toch? Maar neen hoor, dit Anderlecht zou dit Anderlecht niet zijn als het niet meteen erna zichzelf in de voet schiet. Leye kopte de 3-1 tegen de touwen, al moest wel eerst even de VAR worden geraadpleegd. Geen slotoffensief van Anderlecht dus. In tegendeel: Van Durmen en Mbombo lieten nog na om de 4-1 binnen te knallen.

En zo blijft Anderlecht achter met een 1 op 15. Mogen we stilaan het woord 'crisis' in de mond nemen? Feit is dat als STVV en Charleroi dit weekend minstens gelijk spelen en Standard wint, Anderlecht terugvalt naar de zevende plaats.

Score: 3-1
Goal(s): 8' Leye (1-0), 15' Bakic (2-0), 77' Dimata (2-1) , 80' Dimata (3-1)

Moeskroen:Butez, Vojvoda, Dussenne, Godeau, Gulan, Bakic (74' Chibani), Van Durmen, Mohamed, Olinga (72' Kuzmanovic) Leye, Benson (90' Mbombo)
Anderlecht:Didillon, Saelemaekers (66' Kayembe), Vranjes, Bornauw, CObbaut, Bakkali, Najar, Gerkens, Amuzu (66' Doku), Santini, Dimata

Geel: 41' Bakkali, 61' Saelemaekers, 67' Vranjes, 86' Benson, 90+3' Mbombo
Rood: /

Scheidsrechter: Alexandre Boucaut
Stadion: Le Canonnier