Anderlecht klopt Kortrijk met 3-0

MAANDAG, 20 SEPTEMBER 2010, 01:18 - Skyhawk

Anderlecht zette Kortrijk met 3-0 opzij vanavond. Paars-wit domineerde, maar kwam toch een paar goed weg op pogingen van De Beule. Proto bewees echter een betrouwbaar sluitstuk te zijn.

Jacobs bracht enkele wijzigingen aan ten opzichte van de elf die aan de wedstrijd tegen Zenit mochten beginnen. Suarez was niet speelklaar, Bernardez en Rnic zochten hun plaatsje op de bank weer op.

Toch leek de verdediging niet sterker te staan. De eerste goed kans was voor Kortrijk, maar de kopbal ging naast. Langzaam aan geraakte de thuisverdediging beter georganiseerd en kwamen de paars-witten ook steeds meer in de match. De balcirculatie ging omhoog en zo greep de thuisploeg Kortrijk bij de keel. Na een aantal kansen te hebben gemist, opende Lukaku mooi de score: 1-0.

Vlak voor rust bediende Gillet Legear. Die werkte de bal met het hoofd voorbij Verbauwhede. Zo mochten de Brusselaars gaan rusten met een al bij al verdiende 2-0 voorsprong.

In de tweede helft zakte het tempo. Anderlecht sloeg er niet meer in om goede kansen bij elkaar te voetballen. Maar ook Kortrijk kwam niet echt dreigend voor de dag. Proto redde nog wel een poging van De Beule. Op het moment dat iedereen zich had neergelegd bij de 2-0, onderschepte Mbark Boussoufa een zwakke teruspeelbal van De Mets. Boussoufa zette Verbauwhede in de wind en schreef de 3-0 eindstand op het scorebord.