Anderlecht sluit 2018 met zege én goede prestatie

DONDERDAG, 27 DECEMBER 2018, 22:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft 2018 dan toch met een positieve prestatie kunnen afsluiten. Het versloeg thuis Waasland-Beveren met 3-0. En wat meer is: paars-wit speelde ook écht goed. Het hield de nul en de score had veel hoger kunnen oplopen.

Belhocine had na de wanprestatie in Moeskroen gemorreld aan zijn elftal. Van Vranjes was geen sprake meer, Milic en Appiah kregen een basisplaats en Najar stond rechtsbuiten ten koste van Saelemaekers. De ingrepen wierpen hun vruchten af.

Anderlecht leek gebrand op revanche en trok het laken meteen naar zich toe. Amuzu liet de eerste mogelijkheid nog schieten, maar Dimata deed dit niet. Na amper tien minuten kon de Anderlecht-aanhang al juichen. Na ruim een kwartier spelen had Anderlecht 72 procent balbezit. Dit leidde ook tot kansen. Vooral Amuzu toonde zich gevaarlijk, maar scoren voor de rust lukte niet meer.

Na de pauze dan maar. De eerste grote kans was voor Morioka, maar hij tikte een voorzet van Amuzu net naast. Dat moet beter, dacht Bornauw, en hij knikte een hoekschop van Kums voorbij Debaty. Zijn eerste doelpunt voor Anderlecht. En een belangrijke. Na de 2-0 kregen ook Najar en Morioka nog kansen, maar zij kenden geen succes. Ook een bedrijvige Amuzu was geen doelpuntje gegund. Eerst Debaty en nadien de paal hielden hem van de 3-0. Aan de overkant droeg Didillon zijn steentje bij door Badibanga van de aansluitingstreffer te houden.

Ook in de slotfase was er nog wat te beleven. Eerst miste Dimata de 3-0 en nadien hield Didillon Cobbaut van een eigen doelpunt. In de toegevoegde tijd zette Dimata de kers op de taart. Op voorzet van Gerkens maakte hij er alsnog 3-0 van.

Door deze zege wipt Anderlecht over STVV naar de vijfde plaats in de stand. Paars-wit telt nu 34 punten, dat zijn er 14 minder dan leider Genk en 7 minder dan Club Brugge. 

Score: 3-0
Goal(s): 8' Dimata (1-0), 51' Bornauw (2-0), 90+1' Dimata

Anderlecht:Didillon, Appiah, Bornauw, Milic, Cobbaut, Kums, Kayembe, Najar (83' Saief), Morioka (83' Gerkens), Amuzu (90' Saelemaekers), Dimata
Waasland-Beveren:Debaty, Caufriez, Moren, Vukotic, Schrijvers (56' Badibanga), Verstraete, Bizimana (83' Jubitana), Massop, Lulic (62' Vellios), Ampomah, Forte

Geel: 25' Moren, 52' Kayembe, 55' Forte, 57' Milic
Rood: /

Scheidsrechter: Wesley Alen
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion