Vandenbempt: "Waar is wedstrijdmentaliteit?"

VRIJDAG, 24 SEPTEMBER 2010, 11:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn analyse van de achtste speeldag kwam Sporza-journalist Peter Vandenbempt ook terug op de wanprestatie van Anderlecht. "Jacobs en Van Holsbeeck zijn terecht boos, want vooral na de rust deed het pijn aan de ogen."


"De rode loper was uitgerold, maar Anderlecht speelde met de handen losjes in de zakken tegen een wandeltempo", aldus Vandenbempt. "Anderlecht heeft met vuur gespeeld en zijn vingers verbrand. Het schortte aan de wedstrijdmentaliteit. Want na de 1-1 van Sonck was er plots wel druk naar voren en werd het tempo opgevoerd."

Waarom loopt het dan zo stroef momenteel? "Van Damme wordt gemist. Hij liet Boussoufa beter spelen en met zijn mentaliteit en enthousiasme hielp hij de ploeg vaak over een dood punt heen. Ik denk dat de uitschakeling voor de CL nog op het gemoed en de motivatie weegt", aldus Vandenbempt.

"Ik mis de honger, gretigheid en verbetenheid van vorig jaar. De communicatie van Van Holsbeeck komt op het juiste moment. Dan komt die 1-1 goed gelegen. Maar we mogen niet vergeten dat Anderlecht vorig seizoen ook middelmatig was tot november. Pas daarna ging het beter lopen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.