Proto in clinch met ballenjongen

VRIJDAG, 24 SEPTEMBER 2010, 15:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Opmerkelijk beeld woensdag: Silvio Proto die in discussie gaat met een ballenjongen van Lierse. Het Nieuwsblad laat vandaag beiden aan het woord. "Dat jongetje riep hoerenzoon en janet naar mij", aldus Proto. Het kind ontkent.


Vijf minuten voor affluiten ging Proto een bal ophalen achter zijn doel. Toen hij terugkeerde kruisde hij een ballenjongen en draaide zich plots verbaasd om. Proto zei iets tegen de jongen en die reageerde door stoer zijn kin omhoog te steken en een wegwerp gebaar te maken.

"Ongelooflijk. Dat jongetje riep plots hoerenzoon en janet naar mij. Ik wist niet wat ik hoorde. Dat mannetje was nog maar een jaar of tien. Als het mijn zoon was geweest, had ik hem een fikse draai rond de oren gegeven", aldus Proto na de wedstrijd.

Ook vader moeit zich

Ook na het laatste fluitsignaal was het brandje nog niet geblust. De ballenjongen stond aan de spelerstunnel uitdagend te applaudiseren en zijn vader pronkt vandaag op Facebook dat hij Proto uitmaakte voor 'janet'.

Volgens de man heeft zijn zoontje niks misdaan en is Proto de grote schuldige. "Mijn zoon heeft absoluut niets geroepen. Als je naar de juiste tv-beelden kijkt, is dat heel duidelijk. Het is integendeel Proto die in het Frans iets naar Damon riep. Omdat mijn zoon het niet begreep, vroeg hij Proto wat hij had geroepen. Waarna Proto nog iets heeft geroepen. Het enige wat Damon gedaan heeft, is dat wegwerpgebaar."

Lierse weigert commentaar

Bij Lierse wil met niet teveel woorden vuil maken aan de zaak. De club is niet van plan om de jongen zijn taak als ballenjongen te ontnemen.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.